Dramoghe

Alles voor de journalistiek

Posted on: December 21, 2006

 

We worden dagelijks een dagje ouder. Daar valt slechts op één manier aan te ontkomen, maar die manier mag ik niet vernoemen omdat mijn vennoot houdt van een hoog bezoekersaantal. Massa’s mensen komen mij dan ook vragen: “Boudewijn-Jan, wat is de manier om aan het dagelijks een dagje ouder worden te ontsnappen? Vertel het mij alstublieft!” En dan zeg ik het ook natuurlijk. Tenzij ze deze blog lezen dus. Verder heb ik niets te melden.

De vraag die ongetwijfeld op jullie zwoele lipjes brandt is: “Waarom schrijf je hier dat je niets te melden hebt? Dat is hier ‘Het Laatste Nieuws’ niet maar een kwaliteitsvolle blog.” De eerste zin, die toevalligerwijs een vraag is zal ik straks bantwoorden maar ik zal beginnen bij de tweede zin, die ook geheel toevalligerwijs geen vraag is, doch integendeel: een mededelende zin. Die tweede zin laat ik geheel voor jullie rekening omdat we geen negatieve reacties willen van ‘Het Laatse Nieuws’-sympathisanten. De eerste zin, de toevallige vraag, zal ik door middel van een rationeel denkpatroon beantwoorden. Het rationeel denkpatroon dat ik zou willen toepassen is een gevallenstudie. Ons levensbeschouwlijk vraagstuk valt dus uiteen in twee gevallen. In het eerste geval ik beken dat ik niks te zeggen heb en in het tweede verzwijg ik dat ik niks te zeggen heb.

Stel dat ik vandaag niet had meegedeeld dat ik niets te zeggen had. Verschillende mensen zouden dagen ongerust zijn en tevens uren liggen woelen in hun bed (uit ongerustheid dus). De onzekerheid zou hen immers van binnenuit verteren en dat is niet bevordelijk voor hun gemoedstoestand, wel in tegendeel: het is slecht voor hun gemoedstoestand en daardoor worden hun kinderen, al dan niet bewust, mentaal en misschien ook wel fysiek mishandeld, wat dan weer enkele verloren generaties oplevert die de economie niet kunnen stimuleren waardoor de generaties na de verloren generaties in materiële armoede moeten leven, met als gevolg dat ze ‘Het Laatste Nieuws’ niet meer kunnen kopen. En dat zouden we toch niet willen hé?

Het alternatief lijkt misschien nog erger. Doch na nader onderzoek blijkt dat het alternatief helemaal niet erg is. Sterker nog: het is een plezierige ervaring die we maar zelden meer meemaken. Geen dank trouwens.

Groetjes van mezelf en de verloren generaties.

Advertisements

13 Responses to "Alles voor de journalistiek"

Minder Brutin lezen: het rationeel denkpatroon DAT.

Je hebt inderdaad niets te melden. En je had dat niet beter mee gedeeld. Dan had deze pijnlijk saaie tekst nooit bestaan.
Laat dramoghe voortaan het woord maar voeren, daar komen tenminste nog grappige posts uit voort.

Go Boudewijn-Jan. Ik hoop alleen dat dat geen foto van hem is ..

@ asfaltkonijn, die foto is van Luc van der kelen, laatste nieuws redacteur.

Ok. Ik ben trots op mezelf dat ik die man niet ken. Het Laatste Nieuws godbetert ..

Boudewijn-Jan zal er, naar ik vermoed, wel wat jonger uit zien dan het heerschap op de foto en zal wellicht ook geen enkele affiniteit hebben met de pseudokrant HLN.

Mooi als nederlandstalig schrijfoefeningetje, maar ik vind er eigenlijk niets aan. Dit is taal om de taal, niet om de boodschap die de taal moet voortbrengen (waar taal toch voor gemaakt is…)

En ik vind nog altijd dat dit thuis hoort op je eigen blog en niet hier. Ten eerste past het totaal niet bij de schrijfstijl van Dramoghe. Ten tweede breekt het het principe van een blog. Dixit wikipedia: Het is het persoonlijke of juist het gespecialiseerde karakter dat weblogs interessant maakt voor bezoekers. Dramoghe was persoonlijk, nu jammergenoeg niet meer…

Serieus, wat ben jij, de weblog-politie? Als Dramoghe vindt dat het hier mag opstaan dan is dat toch haar keuze? En die definitie is wel mooi en al, maar laten we vooral niet over “dat weblogs interessants maakt voor bezoekers” beginnen, want dat valt _zwaar_ tegen bij 90% procent van de weblogs.

Sorry Tom, ik zal nooit meer kritisch zijn op m’n liefste duvelke…

Beste Bert,
ik wil mij excuseren voor het depersonaliseren van de weblog ‘Dramoghe’.

Verder lijk het mij toch geen goede zaak dat je wikipedia 100% vertrouwd. WordPress ,en blogger trouwens ook, voorzien de mogelijkheid om met verschillende personen aan één blog te werken. Ik vind dat het verschil in schrijfstijl en inhoud verwaarloosbaar klein is, waardoor het vanzelfsrekend wordt dat ik hier een bijdrage lever.

Ik ben dan ook zeeeer blij dat ik door een mede met-b-beginnende-naamgenoot verwelkomd word.

@BJ: mooie schrijfstijl enzo, maar die dt fouten mogen(moeten) er eigenlijk wel uit..

Maar je moet je helemaal niet excuseren. :)

1. Reacties dienen toch om je mening te geven op een bepaald bericht? Dit heb ik dan ook gedaan. Er is toch helemaal niets mis met iets in vraag te stellen?
2. Dit is dan ook puur mijn mening. Ik heb expliciet er telkens ‘ik vind’ voor gezet om dit nog eens extra in de verf te zetten.

Ik zie het blog Dramoghe dan ook als de persoon Dramoghe. Voor mij is dit blog het verlengde van haar persoonlijkheid. En dit kan in de hand gewerkt zijn omdat ik haar gewoon ook ken. Ik kan haar gezicht en karakter erbij denken. Door een extra auteur erbij klopt dit beeld niet meer.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: